Wat zijn Friese woudbonen en hoe kook je ze?
Deze gelige Friese boon, die na het koken lichtbruin is, heeft een zachte schil en is ideaal als soepboon, maar wordt ook graag met een stukje spek gegeten. De smaak van de Friese woudboon is te vergelijke met die van een bruine boon, maar dan verfijnder. De zachte, romige bonensmaak combineert met veel soorten kruiden en bouillons. Een salade met Friese woudbonen in onze favoriete recept.
De Friese woudboon is een middelgrote boon en geel van kleur.
Weektijd:
- Koud8-12 uur
- Warm3 uur
Kooktijd:
- Koudca. 1 uur
- Warmca. 40-60 minuten
Bewaren:
- Gekoeld1-2 dagen
- Diepvries3 maanden
Smaak: De bonen hebben een zachte romige smaak, vergelijkbaar met de buien boon.
Toepassing: Friese woudbonen worden vooral verwerkt in bonenschotels en maaltijdsoepen.
Bekijk waar Friese woudbonen bij in jou in de buurt te koop zijn.
Wil je meer lezen over bonen? Bekijk dan de nieuwsberichten of laat je inspireren via peulvruchten inspiratie.